Νέα & Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ελληνική Εταιρία Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΕΕΕΤΣΥ) της Συμπυκνωμένης Ύλης διοργανώνουν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2024 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: "Computational Materials Science 2024 (CMS24)".

Οι διδάσκοντες είναι καταξιωμένοι Ερευνητές και Καθηγητές με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της θεωρίας και προσομοίωσης υλικών. Οι διαλέξεις απευθύνονται κυρίως σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.

Πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής, το πρόγραμμα, τα μαθήματα και τους διδάσκοντες στο https://comphylab.phys.uth.gr/cms24/

Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Το κόστος εγγραφής είναι δωρεάν για τα μέλη της ΕΕΕΤΣΥ.

 

Η οργανωτική επιτροπή,

Αν. Καθ. Α. Αβραμόπουλος, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Καθ. ΕΘ. Καρακασίδης, Τμήμα Φυσικής, Τμήμα Φυσικής
Καθ. Ι. Ρεμεδιάκης, Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σύμφωνα με το νέο Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ υπ'αριθμ 232/17.12.2022 τεύχος Α, οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών εντάχθηκαν στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου μπορούν να συμμετάσχουν σε ανάλογες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε με συντονισμένες προσπάθειες του Συλλόγου Αποφοίτων (Σ.Ε.Υ.Κ.) των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και των δύο Τμημάτων.

 

Επίσης τονίζεται ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να ενταχθούν στον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα στους γενικούς κλάδους, που δέχονται αποφοίτους όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων (π.χ. ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, κλπ), και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις σχετικές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω Προσοντολόγιο δεν έχει σχέση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (οι καθηγητές στα Γυμνάσια-Λύκεια ανάλογα με την ειδικότητα τους εντάσσονται σε ΠΕ που σημαίνει Περιοχή Ειδίκευσης).

 

Το σύστημα QS World Ranking / Top Universities, ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε τον διεθνή πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων ανά θεματική περιοχή (QS World University Rankings by Subject) για το 2023.

Για μια ακόμα χρονιά, η Επιστήμη των Υλικών είναι μεταξύ των θεματικών περιοχών που κατετάγησαν και μάλιστα σε αρκετά υψηλή θέση.

Συγκεκριμένα, στις Θετικές Επιστήμες (Natural  Sciences), τα μόνα θεματικά πεδία του Ιδρύματός μας που κατετάγησαν το 2023 είναι τα εξής:

Environmental Sciences, θέση 351-400 παγκοσμίως

Materials Science, θέση 401-420 παγκοσμίως (δείτε περισσότερα στον σχετικό σύνδεσμο)

Chemistry, θέση 501-550 παγκοσμίως.

 

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης του θεσμού "Ακροατής Πανεπιστημιακών Μαθημάτων" κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 όπου δίνεται η δυνατότητα σε συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μαθήματα  Προπτυχιακών σπουδών της επιλογής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά, με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, από 27/08/2024 έως 20/09/2024 για το χειμερινό εξάμηνο και 13.01.2025 έως 07.02.2025 για το εαρινό εξάμηνο στο σύνδεσμο: http://auditor.upatras.gr/ (ο σύνδεσμος θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη υποβολής αιτήσεων).

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες καθώς και ο Κανονισμός του θεσμού "Ακροατής Πανεπιστημιακών Μαθημάτων" διατίθενται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/stay-tuned/akroatis-panepistimiakon-mathimaton/

auditor

 

 

Με ελληνική σφραγίδα: Απαραβίαστος έλεγχος γνησιότητας υπόσχεται τέλος στις απομιμήσεις
Σύστημα λέιζερ του Πανεπιστημίου Πατρών χαράσσει σε προϊόντα μοναδικές υπογραφές «οπτικού θορύβου»

https://www.in.gr/2022/09/05/b-science/episthmes/elliniki-sfragida-aparaviastos-elegxos-gnisiotitas-yposxetai-telos-stis-apomimiseis/

Βαγγέλης Πρατικάκης,  
Περισσότερα: Σύστημα λέιζερ του Πανεπιστημίου Πατρών χαράσσει σε προϊόντα μοναδικές υπογραφές «οπτικού θορύβου»